Espai eqüestre

Equus Formació disposa d’un espai interactiu i vivencial on els visitants, acompanyats d’un expert, podran fer una immersió en el món del cavall.

Hem transformat les luxoses quadres de les instal•lacions en uns racons on es pot veure com viuen els cavalls, què mengen, com s’ha de tenir cura d’ells, quin és l’equipament del genet o amazona, quin és l’equipament del cavall, quines disciplines eqüestres existeixen o quins oficis estan relacionats amb aquests magnífics animals. Podran contemplar la nostra col•lecció de selles de muntar i tocar els diferents estris que es fan servir en aquest apassionant univers com poden ser les brides, embocadures, regnes auxiliars, material de neteja, protectors o eines per a ferrar. A la taula del veterinari podran escollir diferents radiografies i “jugar” amb un programari 3D que els permetrà explorar els diferents sistemes anatòmics del cavall.

Coneixeran a Lola, la nostra maniquí, i si disposen de temps, podran veure en cada ambient una audiovisual que els ensenyarà els diferents procediments relacionats. També podran experimentar què se sent quan es munta a cavall gràcies a Marengo, el nostre simulador d’equitació, mitjançant el qual podran passejar virtualment per la muntanya o participar en un concurs de cros. Un instructor els ensenyarà com es puja a cavall, com s’agafen les regnes i quina és la posició i els moviments que s’han de fer al muntar als diferents aires. Ja per acabar, els visitants tindran l’oportunitat de conèixer la resta de les instal•lacions i viure l’experiència d’anar a buscar el cavall, posar-li la cabeçada de quadra, netejar-lo, posar-li la muntura o passejar-lo del ramal. En definitiva, els hi proposem una activitat educativa i segura d’unes dues hores de durada, adreçada a tots els públics, que segur els hi agradarà.

Horaris i reserves:

  • Caps de setmana per a grups d’un mínim de quatre persones, amb reserva prèvia.
  • Entre setmana per a visites escolars o col•lectius d’un màxim de 30 persones.

Principals ambients: